Om det å selge sjela si, bloggsamfunnskritisk!!

Det har tatt litt tid før jeg har blitt "kjent" med alle ting i bloggsamfunnet. Først var det topplistene, så var det bloggshout og bildeshout. Vel topplistene har vi hatt en grundig innføring i og de skjønner vi prinsippet med nå. Bloggshout er på forsiden av blogg.no og det er en tjeneste man kan betale for. Når man betaler 15 kr så kommer blogginnlegget du har shoutet fram på forsiden på en shoutliste, betaler man 30 kr så kommer innlegget fortsatt på forsiden og lista, men det kommer uthevet og med stjerner bak. Jeg tror det er det viktigste om bloggshout. Bildeshout blir omtrent det samme, bilde fra bloggen din kommer på forsiden av blogg.no.

Ok, da har vi klarhet i det. De fleste bloggerne har lyst på mange lesere og skriver og legger ut bilder for å få det. Det er jo forsåvidt greit, helt til det gikk opp for meg hvordan de får folk til å bli interessert i bloggen dems. Nakenhet! Uansett hvor langt vi kommer i samfunnet så vil vi alltid være opptatt av nakenhet, det ligger jo biologisk i oss forbundet med sexualitet og sex.

Da kommer mammahjertet dunkende fram i kroppen min.. Blogg.no har på forsiden delt inn blogger i aldersspenn. Det første aldersspennet er 13-17, og topplisten rommer 200 blogger, dvs. at mange bloggere er mellom 13-17. Disse bloggerne er unge, åpenbart, og alle vet vi ett og annet om å være unge. Søken etter identitet, viktigheten av venner og anerkjennelse, på let etter mestringsfølelsen er alle sentrale i ungdomstiden.

Unge bloggere kan fort gjøre blogging til en popularitets konkurranse og vil bruke alle midler for å få mange lesere, komme på topplista og bli populære. Det begynner nok kanskje med bloggshout og ender med bildeshout. Starter med uskyldige bilder av ting de har gjort osv, ender med bilder av unge gutter og jenter halvnakne. Og alt dette for å få lesere og vinne popularitetskonkurransen som blogging utviklet seg til å bli.

Utrolig trist og alvorlig! Blogging kunne vært ett godt verktøy for disse ungdommene, som det er for meg. Å skrive om opplevelser som er tunge eller vanskelige, og flotte er en form for terapi, og ofte brukes skriving som ett verktøy i organisert terapi. Isteden for at bloggingen blir dette, blir fokuset heller på sjokkere for å få flere lesere og vinne konkurransen.

Hva kan vi så gjøre med dette? Først og fremst må vi se på toppbloggerne og deres framtreden som idealet for ungdom. Og der er egentlig problemet. Det hjelper ikke at du er mamma, når fokuset er på silikonpupper og rådyre merkeklær som viser seg å ikke være bedre kvalitet, eller å bidra til veldedighet når fokuset ligger på innlegg om sminke, klær og forholdet til kjærsten, akkompagnert med bilder av Bloggeren selv i hundre forskjellige positurer, lettkledd selvsagt!!

Jeg kan ikke gjøre noe med toppbloggerne, jeg kan heller ikke for hva det norske folket vil lese om og se på. Jeg skjønner at jentene på topplista er populære, de lever jo livet alle unge vil ha, blogger, shopper ubegrenset, perfekt forhold til kjærsten og familien. Men, jeg har mine mistanker om at de nok ikke er helt ærlige, eller velge kun å skrive om ting som får dem til å framstå som perfekte. Jeg kan prøve å være en motvekt, skrive om ting jeg mener er viktige for alle å lese om, være samfunnskritisk og provosere mange. Og jeg oppfordrer flere bloggere til å være det! Vil vi virkelig at samfunnet vårt skal ha idoler som er kroppsfikserte, hodeløse, nakne og ikke interesserte i annet enn segselv og sitt?

Nei! For meg er det å legge ut nakenbilder på bloggen, det samme som å selge sjela si for å få lesere! Her vil du aldri se så mye som en hudflik som hører til over albue og kne eller nedenfor halsen! Sånn er det! Håper flere etterhvert skjønner at ord er makt, ikke nakenbilder!!!!!

Forsiden fra blogg.no idag! Toppliste og bloggshout/bildeshout!

#toppliste #bloggshout #bildeshout #blogging #blogg #bloggsamfunnskritisk #nakenhet #unge #ungdom #identitet #mestring #anerkjennelse #venner #popularitet #nei #perfekt #livet #terapi #konkurranse

6 kommentarer

Villiam Wallace

01.05.2014 kl.13:57

Godt innlegg! Som om det var mine egne tanker. Det handler om å klare å selge inn et seriøst budskap i en enkel innpakning :-) Så langt har jeg kommet i resonnementet, men vi får se hvor det lander. Har straks 10 000 unike lesere i dag, så bildeshout er åpenbart en enkel interessevekker. Når en først har fått leserne inn, så må du trollbinde dem ;-) -V-

Enheltvanligmamma

01.05.2014 kl.20:04

Villiam Wallace: Haha, bildeshout av pupper selger V! :) Gratulerer med så mange lesere! Jeg når nye høyder idag med dette innlegget, så jeg tror fortsatt det nytter uten pupper!! :)

Marie

02.05.2014 kl.08:45

Ganske enig med deg. Jeg har to 13 år jenter selv, og en av de er bloggere også, men som vi sier ( I keep an eye on them) ha en fin fredag og god helg til deg.

Enheltvanligmamma

02.05.2014 kl.11:08

Marie: Jeg tenker at så lenge foreldrene er våkne og bevisste på at det skjer og aktivt prater m ungene om det så kan blogging være som jeg skriver terapi og ufarlig! ;) Takk, god fredag og helg til deg/dere og!

13.08.2016 kl.22:30

Så enig.. Respekterer veldig at du skriver akkurat det du mener og står for...

Enheltvanligmamma

01.09.2016 kl.20:22

Anonym: Tusen takk, det er veldig riktig for meg å gjøre det, allikevel er det ikke enkelt, men jeg står for det og da er det godt å få gode tilbakemld.

Skriv en ny kommentar

Enheltvanligmamma

Enheltvanligmamma

37, Skien

Jannike 36 år, gift, skilt og gift igjen, denne gangen med drømmemannen! Jeg er mamma til Prinsessa 11 år, Lillesøster 1 år og bonusmamma til Snuppa 15 år som bor hjemme og Søta 11 år som bor i fosterhjem. Jeg er sykepleier og jobber for Aleris. Jeg trener på Stamina hot og er over gjennomsnittet interessert i alt som har med ernæring å gjøre, baking er gøy! Vi har to hunder, en chihuahua og en blanding av Jack russel terrier og border collie. Jeg liker interiør og vet hvordan jeg vil ha det hjemme. Jeg liker å skrive, det har jeg alltid gjort, og her kommer jeg til å sette ord på våre utfordringer i hverdagen. Anbefaler deg å lese innlegget om oss, så får du mer oversikt over hvem vi er. Husk at mine bilder er mine, vil du låne så spør først!!

Kategorier

Arkiv

hits